štvrtok 19. novembra 2020

ANNA KATARÍNA EMMERICHOVÁ: "Videla som minulé, prítomné aj budúce"

 

Anne Kataríne Emmerichovej povedal Pán Ježiš, že jej dar videnia minulého, prítomného a budúceho v mystickej vízii je väčší ako u kohokoľvek iného v histórii. 

Narodila sa 8. septembra 1774 vo Vestfálsku a stala sa rehoľníčkou rehole augustiniánov v Dülmen. Od narodenia mala dar rozumu a rozumela liturgickej latinčine od svojej prvej omše. Počas posledných dvanástich rokov svojho života nejedla žiadnu potravu okrem Sviatosti oltárnej, ani nepila nič okrem vody, a žila úplne len zo Sviatosti oltárnej. Od roku 1802 až do svojej smrti mala rany tŕňovej koruny a od roku 1812 všetky stigmy Pána Ježiša vrátane kríža na srdci a rany po kopiji. Anna Katarína Emmerichová mala dar čítať v srdciach a videla, v realite, v obrazovom detaile, skutočnosti katolíckej viery, také skutočnosti, ktoré väčšina z nás jednoducho musí prijať len na základe viery. Základné pravdy katechizmu - anjelov, diablov, očistec, život Nášho Pána a Panny Márie, skutočnú Prítomnosť Krista v Eucharistii, milosť sviatostí - všetky tieto pravdy pre ňu boli tak skutočné ako hmotný svet. Jej zjavenie činí skrytý, nadprirodzený svet živým. Nižšie sú niektoré najúchvatnejšie z týchto zjavení:

- Videla, že každá farnosť, diecéza, každé mesto a krajina má svojho zvláštneho a mocného strážneho anjela.

- Videla, že Cirkev nikdy nedovoľovala deťom katolíkov, aby boli vychovávané mimo jej dosahu, a že akonáhle bola Cirkev pevne ustanovená, zakázala zmiešané manželstvá.

- Videla, ako rôzne odpustky, ktoré získavame, skutočne odpustia určité tresty, ktoré by nás inak čakali v očistci.

- videla, že aby sme získali odpustenie, musíme pristupovať k sviatostiam s ozajstnou ľútosťou a pevným zámerom polepšiť sa - lebo ho nezískame.

- Svedčí, že je svätejšie modliť sa za úbohé duše v očistci než za hriešnikov, ktorí sú ešte nažive. - Popisuje povahu, dosahu a moc obetných duší a ich úlohu v živote Cirkvi.

- Popisuje stav svätej Lidwiny zo Schiedamu, duše, ktoré sa obetovali za odstránenie trojpápežstva a ako sa jej telo rozdelilo na tri časti spojené len najtenšími šľachami.

- Videla len 6 obetných duší vo svojej dobe, pracujúcich ako ona sama pre univerzálnu Cirkev a asi 100 000 katolíkov na celom svete, ktorí mali vynikajúcu vieru. (Obetná duša je teológmi najčastejšie popisovaná ako duša alebo osoba vyvolená Bohom, aby počas života trpela viac než väčšina ľudí, a ktorá šľachetne prijíma utrpenia v jednote so Spasiteľom podľa príkladu Kristovho vlastného utrpenia a smrti)

- odhaľuje, že svätí majú osobitnú moc v dňoch svojho sviatku, kedy by sme ich mali žiadať o pomoc.

- Videla, že mnoho svätých pochádza z rovnakých rodín, ktorých vek často siaha ďaleko späť do Starého zákona.

- Videla silnú väzbu - dokonca dlho po smrti - medzi svätými dušami v nebi a ich potomkov tu na zemi, ktorá trvala aj stáročia.

- Videla, že rajská záhrada so všetkým, čo obsahovala, bola dokonalým obrazom kráľovstva Božieho.

- odhaľuje, že Henoch a Eliáš sú v raji, kde čakajú na svoj návrat na svet, aby kázali koniec časov.

- vyjavuje, že Pán Ježiš trpel kvôli rane na ramene viac než kvôli ktorékoľvek inej.

- Neustále videla falošnú cirkev a zlých, ako intrigujú proti katolíckej Cirkvi a mnoho ich škodí, ako v jej vlastnej dobe, tak v budúcnosti.

- Vo vízii videla nepriateľov Cirkvi, ako ju rúcajú a snažia sa postaviť novú, striktne podľa ľudských plánov, ale nikto zo svätých k tomu nepodal pomocnú ruku. Neskôr je táto cirkev ľudí zničená a svätí Boží sa spoja, aby znovu vystavali Cirkev Božiu, ktorá sa stane nádhernejšie než kedykoľvek predtým.

- Videla obnovu kňazstva a duchovných rádov po období veľkého úpadku.

- Detailne opisuje svoje vízie neba, ktoré videla ako "Nový Jeruzalem".

 

*** Významné citáty Blahoslavenej Anny Kataríny Emmerichovej ***

"Cirkev je jediná, rímskokatolícka! A aj keby na svete zostal napríklad len jeden katolík, bola by jediná, univerzálna Cirkev, katolícka Cirkev, Cirkev Ježiša Krista, ktorú brány pekelné nikdy nepremôžu. "

"Ach kto dokáže vypovedať krásu, čistotu, nevinnosť Márie! Ona vie všetko, a napriek tomu sa zdá, že nevie nič, toľko je podobná dieťaťu. Klopí oči, a keď ich zdvihne, jej pohľad preniká ako záblesk, ako čistý lúč svetla, ako pravda sama! Je to preto, že je dokonale nevinná, plná Boha a bez návratov k vlastnému ja. Nikto neodolá jej milosti.“

"Po celom svete som videla nespočetné vylievanie Ducha, niekedy ako svetelný úder, dopadajúce na zhromaždenie Cirkvi, a dokázala som povedať, kto medzi nimi dostal milosť alebo som ešte videla jednotlivca pri modlitbe vo svojich domovoch, náhle obdarené svetlom a silou. Ten pohľad vo mne vyvolával veľkú radosť a dôveru, že Cirkev, vo svojich stále rastúcich súženiach, nepodľahne, pretože vo všetkých častiach sveta som videla obrancu, ktorí pre ňu povstali Duchom Svätým. Áno, cítila som, že útlak síl tohto sveta slúžia len k jej väčšiemu posilneniu. "

"Hodnota človeka pred Bohom je posudzovaná podľa povahy srdca, jeho bezúhonnosti, jeho dobrej vôle, jeho kresťanskej lásky, a nie podľa horlivosti intelektu alebo rozsahu poznania." 

"Ak je Cirkev pravá, všetko v nej je pravé; ten, kto jednu vec odmieta, neverí ani ostatným. " 

"Bolo mi znova povedané (Pánom Ježišom), že nikto nikdy nevidel všetko, alebo rovnakým spôsobom, čo som videla ja."

"Z pier tých, ktorí sa modlia, vidím stúpať reťazec slov prúdiaci ako ohnivý tok k Bohu, a v ňom vidím povahu modliaceho sa. Čítam všetko. Písmo je rôzne, ako sú sami jednotlivci. " 

"Zlé slávenie svätej omše je nesmiernym zlom. Ach! Nie je to záležitosťou nezáujmu, ako sa odslúži! ... Mala som veľkú víziu ohľadom tajomstva svätej omše a videla som, že za čokoľvek dobrého, čo existuje od stvorenia, vďačíme jej. "

"Keby boli človek a zem v dokonalom súlade, bol by tu raj. Modlitba vládne počasiu ... Vidím život prírody blízko spojené so životom duše. "

"Povedala niečo, čo je pre mňa ťažké opakovať - ​​že keby jediný kňaz priniesol nekrvavú Obeť tak záslužnú a s rovnakým cítením ako apoštoli, odvrátilo by to všetky pohromy v Cirkvi." 

"Nikdy nemôžem smútiť pre človeka, ktorý zomrie zmierený, ani pre dieťa, ktoré trpezlivo trpí, pretože trpezlivé utrpenie je najzávideniahodnejším stavom človeka."

„Všetci, ktorí nie sú v živej jednote s Ježišom Kristom skrze vieru a milosť, majú prirodzenosť naplnenú satanovým vplyvom. "

"Kvôli duchu sveta a vlažnosti by Spasiteľ, keby sa dnes vrátil na zem hlásať svoje učenie osobne, našiel toľko protivníkov, ako našiel medzi Židmi."

"Teraz som týmto jasne videla, že Boh sa pri modlitbe pozerá iba do srdca ľudí."

"Žiadna milosť, žiadny stupeň svätosti nepredbehne vo vnútornej dôstojnosti a majestátnosti kňazskú osobu."

"Úbohé duše neopísateľne trpia."

"Mnoho duší, hoci neboli veľkými hriešnikmi, zostáva dlho v očistci, pretože žili vlažne." 

"Modlitba, ktorá najviac teší Boha, je tá, ktorú konáme za druhých a zvlášť za úbohé duše. Modlite sa za ne, ak chcete, aby si vaše modlitby získali veľký záujem."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

FRANTIŠEK AKO HO NEPOZNÁME (alebo pred nástupom na Petrov stolec)

  José Arturo Quarracino, narodený v roku 1953 v Buenos Aires, je príbuzným kardinála Antonia Quarracina (+1998), ktorý v roku 1992 vymenova...