štvrtok 3. decembra 2020

Povedú slovenskí biskupi svojich veriacich ako ovce na porážku?

 

Servilnosť slovenských biskupov voči vláde a jej opatreniam je až zarážajúca a bez vážneho oprávneného odporu. Dali naši biskupi cisárovi aj to, čo patrí Bohu?

Ako sa v uplynulých mesiacoch ukázalo, biskupi, nielen na Slovensku, sa stali viac hygienikmi, epidemiológmi, či vakcinačnými expertmi, ako strážcami Božích tajomstiev. Svoje pohoršenie i rozhorčenie nad týmto konaním svojich pastierov, neskrývajú už ani veriaci, ani mnohí kňazi. Servilnosť slovenských biskupov voči vláde a jej opatreniam je až zarážajúca a bez vážneho oprávneného odporu. Dali naši biskupi cisárovi aj to, čo patrí Bohu?

Najnovšie vyvolalo pobúrenie, verejné vyhlásenie hovorcu KBS Martina Kramaru, že Cirkev podporí vakcináciu proti Covidu-19, ak ju odborníci odporučia. Ale akí sú to odborníci a komu slúžia? Odborné názory na spoľahlivosť vakcíny, šitej horúcou ihlou, sa rôznia a sú v mnohom rozporuplné. Biskupi podporili i celoplošné testovanie, čo vo veľkej časti veriacich tiež vyvolalo množstvo otáznikov. Katolícke média už dlhšiu dobu jednostranne prezentujú údajnú správnosť všetkých pandemických opatrení, vrátane vakcinácie. V reláciách katolíckej televízie LUX sa k očkovaniu proti koronavírusu viackrát oslavne vyjadril aj morálny teológ Ján Viglaš. Vakcínu dokonca označil aj za morálne nezávadnú, i keď doposiaľ nie je zrejmé, v akej miere boli na jej vývoj použité tkanivá umelo potratených detí. Ján Viglaš už v minulosti prekrútil učenie katolíckej cirkvi v otázke hlasovania kresťanského politika pri obmedzení umelých potratov. Tento jeho postoj verejne v otvorenom liste kritizoval nebohý o. Miroslav Čajka, CSsR.

Táto podpora cirkvi k plošnej vakcinácii je zarážajúca aj vzhľadom na veľmi závažnú skutočnosť, že sám výrobca vakcín odmieta niesť zodpovednosť za prípadné jej vedľajšie účinky odrážajúce sa na zdraví človeka a na trvalých až fatálnych následkoch. Aj tu sa chcú biskupi pripojiť k absurdnosti postoja a vyjadrení ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho, že prípadné neblahé dôsledky vakcinácie  bude znášať štát? Výrobca vakcíny ponesie zisk a občania zodpovednosť? Ponesú túto zodpovednosť, finančnú i morálnu, za prípadné ťažké postihnutie veriacich aj biskupi?

„Toto hovorí Pán, Jahve: Hľa, prídem na pastierov, budem požadovať svoje ovce z ich ruky, urobím koniec ich pastierovaniu a pastieri nebudú viac pásť seba: vytrhnem svoje ovce z ich úst, nebudú im viac pokrmom.“ (Ez 34, 10)

(Pôvodný zdroj: http://www.prehladsprav.sk/povedu-slovenski-biskupi-svojich-veriacich-ako-ovce-na-porazku/6080)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

FRANTIŠEK AKO HO NEPOZNÁME (alebo pred nástupom na Petrov stolec)

  José Arturo Quarracino, narodený v roku 1953 v Buenos Aires, je príbuzným kardinála Antonia Quarracina (+1998), ktorý v roku 1992 vymenova...